15 oktober 2004

Vandaag is de eerste bijeenkomst van de zwangerschapsgym met de “vers gebakken” babies. Geweldig om al die kleine mensjes te zien en te bewonderen. Natuurlijk is er een mooie foto gemaakt van alle babies, kijk voor de foto naar de site van Norma. Lukas mocht afgelopen nacht bij opa, oma en Berry logeren en dat vond hij erg leuk.

8 oktober 2004

Het is vrijdag 8 oktober en we hebben weer een feestje. Nog meer taart en snoepjes, joepie. Vandaag is Katala 1 jaar geworden en zijn we met z'n drieen richting Almelo getrokken om feest te vieren.

5 oktober 2004

Vandaag is Stijn Smid geboren, zoon van Gea en Bart Smid en broertje van Bjorn. Net als Eva is hij op een dinsdag geboren en net als Eva drie dagen eerder dan de uitgerekende datum. Gea en Norma waren twee jaar geleden samen zwanger en nu weer samen zwanger.

1 oktober 2004

Het is vrijdag 1 oktober en vandaag gaan we naar Eva's tweede verjaardagsfeestje. Haar grote nicht Martine is vandaag namelijk 5 jaar geworden. En als 1 feestje nog niet genoeg is, hebben we zondag een feestje van tante Marian die op 3 oktober jarig is, het kan niet op bij ons. Lukas vind het helemaal geweldig, lekker snoepen en spelen met Emma en Martine.

16 september 2004

Dinsdag de 14e kwamen we er achter dat Eva vandaag naar het bureau moest voor haar eerste controle bij de arts. In ons geval onze eigen huisarts dokter van Gijssel. Eva kon haar hoofdje al erg goed rechtop houden en keek zelfs al om zich heen, dat terwijl ze nog geen maand oud is. Voordat je naar de arts gaat wordt ze gewogen, haar hoofdomtrek opgemeten en haar lengte gemeten. Foto's hiervan zijn te bekijken op de site van Eva.

14 september 2004

Vandaag moet Lukas voor zijn “APK-keuring”naar het consultatie bureau. Na was kletsen, een toren bouwen en nog wat kleine oefeningen kreeg hij het “keurmerk” OK. We hadden ook niet anders verwacht hoor, hij kan al zo goed praten, puzzelen, grapjes maken, lopen, springen.....

9 september 2004

Vandaag komt onze wijkverpleegkundige kennis maken met Eva en Lukas. Morgen, 10 september zouden we 42 weken zwanger zijn, Eva is inmiddels alweer ruim 2 weken.

3 september 2004

Het is vrijdag 3 september, vandaag is Twan Veurink jarig. Dus we gaan 's ochtends naar Eva's eerste verjaardagsfeestje toe.

30 augustus 2004

Het is vandaag alweer de laatste dag van Ramona (alias Janoma), dat gaat wel erg snel zo'n kraamweek. We hebben dankzij haar een erg leuke kraamtijd gehad. Als laatste 'actie' van vandaag, zorgt ze dat Eva goed is voorbereid voor de hielprik, hiervoor moet ze met haar voetje in een warm badje. Ook komt dokter van Gijssel voor de laatste controle van Eva, vanaf nu is de kraamweek echt voorbij. Op de pagina van Eva kun je foto's bekijken van deze laatste controle door de dokter en van de voorbereiding voor de hielprik van vandaag.

27 augustus 2004

Vandaag was de uitgerekende datum van Eva, maar zoals je hieronder kunt lezen en op de site kunt zien wou Eva niet wachten tot deze datum.

24 augustus 2004

Het is dinsdag 24 augustus 05:15 uur en de familie Zwanepol heeft er een wereldburger bij. Een mooie dochter met de naam Eva Rosie is op deze wereld gekomen. De bevalling is gedaan door haar papa. De weeën begonnen om 04:45 uur en daarmee heeft de bevalling een half uur geduurd. Dokter van Gijssel heeft het net niet gered, maar de bevalling is prima overgenomen door Laurens. Kort na de bevalling kwam Ramona onze kraamverzorgster, zij viel direct in de smaak bij Lukas. Vanaf dag 1 was haar nieuwe naam dan ook Janoma, want Ramona was wel een beetje moeilijk voor Lukas.

23 augustus 2004

Het is maandag 23 augustus, dokter van Gijssel is terug van vakantie dus we maken direct een afspraak voor een controle. Om 9:40 uur kunnen we al komen. Laurens gaat vandaag ook mee omdat dit nog wel eens de laatste controle kan worden. Volgens Norma zou de baby wachten totdat dokter van Gijssel terug is van vakantie, het is toch leuker met je eigen dokter dan met een vervanger. 's Middags nog even het huis verder schoonmaken, de tuin nog even doen en naar Ommen, want we zijn door het bed gezakt. En dat laatste lijkt ons niet handig met een bevalling in het vooruitzicht.

20 augustus 2004

Het is vrijdag 20 augustus 18:30 uur en we zijn nog steeds niet bevallen, dokter Wallinga zal dan ook niet bij de bevalling aanwezig zijn omdat zij op vakantie is tot 10 september en vanaf die datum mogen wij niet meer thuis bevallen. Vandaag zijn we precies 39 weken zwanger, nog 1 week tot de uitgerekende datum. Vanavond BBQ van de buurtvereniging en morgen verjaardag van Robert, nog geen tijd om te bevallen dus.

18 augustus 2004

10e controle bij de dokter gehad, wederom bij dokter Wallinga. Als we 20 augustus om 17:00 uur nog niet zijn bevallen krijgen we het weekend erop een dokter uit Zwartsluis en vanaf maandag 23 augustus 8 uur weer onze eigen dokter. Een heel lijstje om bij te houden, want wie moet je nu wanneer bellen enzo... Op de controle bleek gelukkig alles weer goed te zijn. Vandaag heeft Laurens de laatste stenen in de garage gemetseld en is de garage dus helemaal op hoogte. Voor foto's van de garage kun je kijken bij “toekomstig huis”.

15 augustus 2004

Vandaag om 0:28 uur is Patricia bevallen van een prachtige dochter. Een heel klein mensje van nog geen 50 centimer en net iets zwaarder dan 5 pond. Ze heet Nina Roos. Alles gaat goed met kleine Nina.

13 augustus 2004

Ja, nog meer nieuws op 13 augustus, er zijn namelijk nog twee meisjes geboren. Namelijk van de zwangerschapgym, het komt nu toch wel heel dichtbij. Wij zitten inmiddels op 38 weken en mogen dan ook elk moment bevallen, nog 2 tot 4 weken en dan is het zover.

13 augustus 2004

Noa Egbertsen geboren. Dat heeft Meta toch maar netjes gedaan, in ieder geval niet op de verjaardag van Lukas. En geheel volgens de oosterse kalender een meisje, zal het dan toch kloppen?

12 augustus 2004

Vandaag is het een bijzondere dag, Lukas is vandaag 2 jaar geworden. Wat een grote vent alweer. Hij heeft veel kaartjes en cadeautjes gekregen. Ook heeft hij een mooie Bob de Bouwer taart gekregen met 2 kaarsjes. Wil je zien hoe Lukas de kaarsjes uitblaast, kijk dan even op zijn homepage.

10 augustus 2004

Voor de eerste keer bij dokter Wallinga op controle, de vervanger van onze eigen dokter. Ook zij was tevreden over de buik. Vandaag de uitgerekende datum van Wilco en Meta, maar tot op heden nog geen baby.

7 augustus 2004

Vandaag weer een warme dag. 's Middags de buik in gips “gegoten”. Lachen hoor, zo'n afdruk van een dikke buik. 's Avonds met Robert, Walter en Rosie naar Wilco en Meta geweest voor een gezellige BBQ. Volgens een oosterse kalender die Meta had zou zij een dochter krijgen. Je moest dan de maand van de bevruchting weten in combinatie met de leeftijd van de moeder ten tijde van de bevalling. In ons geval zou de Lukas dan een jongen moeten zijn, klopt dus helemaal en zou Wilky een meisje worden, we wachten af.

6 augustus 2004

Op ons terras in de zon is het al 40 graden, hoezo je moet voor mooi weer naar het buitenland. Kom gewoon naar Rouveen.

3 augustus 2004

Vandaag met z'n tweeen naar de zwangerschapsgym geweest. Omdat Lukas binnen 3 uur is geboren (vanaf eerste wee tot en met de geboorte van de placenta) hebben we een grote kans dat Wilky ook binnen 3 uur of nog sneller geboren gaat worden. Daarom kregen we ook even een korte uitleg over een “doe-het-zelf-bevalling”. Het komt er op neer dat als het erg snel gaat Laurens de bevalling gaat doen en alleen indien mogelijk de dokter gaat bellen. Gaat het te snel, dan de dokter na de bevalling direct bellen en wachten op zijn komst. We zullen het wel zien. Het is de laatste dagen erg warm geweest en ook de komende dagen zullen rond de 30 graden worden. De enkels, voeten, benen van Norma zien er inmiddels niet meer uit, erg dik en veel vocht.

29 juli 2004

8e controle bij de dokter. Onze eigen dokter gaat vanaf morgen op vakantie, dus dan krijgen we tijdelijk een vervanger. Onze eigen dokter is vanaf 13 augustus weer beschikbaar, nu maar hopen dat Wilky zo lang blijft wachten, het is toch prettiger bevallen bij je eigen dokter dan bij een vervanger. Ook hopen we dat Wilky zo lang mogelijk blijft zitten omdat Lukas 12 augustus jarig is en elke dag later is mooi meegenomen. De uitgerekende datum is een mooie datum voor een bevalling (27 augustus of gewoon iets later, net als zijn/haar broer).

26 juli 2004

Drie muren van de garage zijn nu helemaal op hoogte, nu alleen de voorkant nog. (zie foto's).

19 juli 2004

7e controle bij de dokter, de bekkenpijn en het daardoor moeilijk lopen hoort bij de laatste loodjes. Rustig aandoen dus. Wilky ligt in ieder geval netjes op z'n kopje, en dat is wel belangrijk als je thuis wilt bevallen. Verder was alles helemaal goed.

10 juli 2004

Vandaag begonnen met het metselen van de voorkant van de garage. Door het slechte weer van de afgelopen maanden lopen we wel iets achter op de bouw. Of de regen valt met bakken uit de lucht of het is zo warm dat metselen bijna onmogelijk is. De garage op hoogte voor Norma's verjaardag zal niet meer lukken, gezien het feit dat het morgen 11 juli is. (voor foto's van het metselwerk van de garage, kun je kijken onder toekomstig huis).

3 juli 2004

Vanaf vandaag nog 8 weken,misschien 5 en maximaal 10 weken. Ja, het gaat nu echt snel. Norma slaapt wel erg slecht en kan niet zolang meer achter elkaar op een stoel zitten. Maar verder gaat het eigenlijk wel goed. Vandaag is Emma 2 jaar geworden en hebben we vanavond dus een feestje. Over “gaat snel” gesproken.

29 juni 2004

Dachten we alles geregeld te hebben voor de geboorte kaartjes, bleek dat we veel extra kosten moesten maken als we onze wensen wilden handhaven. Waarschijnlijk gaan we het dan toch maar anders doen dan we eigenlijk willen. We gaan namelijk niet en voor een jongen en voor een meisje kaartjes kopen, want zouden we in dit geval moeten doen. Lekker handig dus.

27 juni 2004

Meta en Wilco kwamen vandaag langs. Weer iemand om buiken mee te vergelijken, want Meta is ook zwanger. Zij verwachten de baby op 10 augustus. Alles goed, maar 12 augustus is bezet want dan is Lukas jarig. Meta was net als Norma aardig dik, rond en gelukkig ook gezond.

26 juni 2004

Lukas en Norma zijn vandaag met de buurtvereniging naar de kinderspeelboerderij in Nieuwleuzen geweest en dat was erg gezellig. Lukas heeft er lekker gespeeld met de andere kinderen. Echt een aanrader.

20 juni 2004

Vaderdag en de verjaardag van Laurens, een mooie combinatie. Doordat we gisteren de familiedag hadden stond de bouw helaas een dagje stil, morgen maar iets harder werken (ha ha).

19 juni 2004

Vandaag familiedag van de familie Kerkdijk. De organisatie lag dit jaar in handen van de familie Zwanepol, Herman, Marian, Laurens en Norma dus. We zijn gezellig met z'n allen wezen varen op de Vecht in Ommen en 's avonds lekker BBQ-en met z'n allen.

18 juni 2004

Vandaag is Laurens jarig, alweer 33 jaar. Robert Kikkert is vandaag ook jarig en toevalling van hetzelfde bouwjaar dan Laurens.

14 juni 2004

Voor de 5e keer op controle bij de dokter en weer was alles goed. Natuurlijk was de buik nog steeds aan de dikke kant, maar als het goed is zit er toch maar 1 mensje in die buik.

13 juni 2004

Vandaag bezoek gehad van Robert en Patricia. Konden we mooi even buiken vergelijken. Norma is toch wel een stukje dikker dan Patricia, maar ook bij Patricia is al een mooi bolletje te zien.

12 juni 2004

Laurens en de beide pa's zijn druk met de garage aan het metselen. De linkerkant en de achterkant zijn al bijna op hoogte, dus de rechterkant nog (zie de foto's).

9 juni 2004

Onze derde nicht is bevallen. Herma is vandaag bevallen van een gezonde zoon, Mats Scholten. Vanaf vandaag moet ze het huis dus delen met 4 mannen, Marinus, Lars, Twan en Mats.

2 juni 2004

Voor de eerste keer naar de zwangerschapsgym. Een grote groep van 12 dikke buiken.

26 mei 2004

De rechtermuur en de achtermuur van de garage zijn al een aardig stukje gemetseld. Wil je zien hoever, kijk dan bij de foto's van onze nieuwe woning.

26 mei 2004

Onze tweede nicht is bevallen. Mariska is op de uitgerekende datum bevallen van een gezonde zoon, die toevallig ook Milan heet.

20 mei 2004

Hemelvaart en dus weer tijd voor het motorweekend. Lukas gaat een paar dagen logeren bij de opa's en oma's en papa gaat een weekendje motorrijden. Mama kan niet mee op de motor doordat de dikke buik in de weg zit en de motorkleding niet meer past.

18 mei 2004

Onze eerste nicht is bevallen. Norma is namelijk gelijk zwanger met 5 nichtjes, Mariska (26-5), Cindy (28-5), Herma (17-6), Patricia (16-8) en Mellanie (na de zomer). Cindy is 10 dagen eerder dan uitgerekend bevallen van een gezonde zoon genaamd Milan. Wil je foto's zien van Norma, Mariska en Herma, kijk dan even op de pagina van Norma.

17 mei 2004

Vandaag de vierde controle. Het hartje klopte als een treintje, de buik was nog steeds iets aan de grote kant. Maar de baby groeide precies zoals de bedoeling is met 26 weken.

6 mei 2004

Vandaag met Cecile naar Zwolle om een pretecho te laten maken. Zowel 2D als 3D foto's en alles komt op DVD. Het was erg leuk om te zien. Met name het feit dat we nu weten dat de baby twee armpjes, twee beentjes, 10 vingertjes en 10 teentjes heeft. Ook keken ze naar de werking van het hartje en de niertjes. Alles zag er tot zover zichtbaar is, goed uit en dat is wel een fijne gedachte. Met name omdat we thuis willen bevallen, in onze keet. Wil je de foto's zien, kijk dan op de pagina van Wilky.

30 april 2004

Na een ochtendje metselen gaan we 's middags richting Ommen voor de koninginnedagoptocht. Lukas is erg enthousiast, met name over de mooie tractors.

26 april 2004

Vandaag krijgen we de buitenstenen en kan Laurens beginnen met het metselen van de buitenmuren.

22 april 2004

Vanaf vandaag is onze Wilky een echte Zwanepol.

19 april 2004

Vandaag de derde controle bij de huisarts. Alles met de baby was weer goed. Alleen was de buik iets aan de dikke kant. Norma krijgt ook wel erg vaak opmerkingen over de buik, “nog maar een paar weekjes” niet dus. Na deze week volgens de planning nog 18 weken.

2 april 2004

De muren stonden gelukkig na de vakantie allemaal nog overeind. Dus vandaag kunnen de vloerplaten worden geleverd en op de woning worden gelegd met behulp van een grote kraan.

23 maart 2004

Voor de eerste keer in het vliegtuig. We gaan in Turkije het 35 jarig huwelijk vieren van pa en ma Zwanepol. Lukas vond het helemaal geweldig, lekker zwemmen in het mooie zwembadje bij het hotel. Wil je zien hoe bruin Lukas is geworden, kijk dan even op zijn pagina.

22 maart 2004

Vandaag de tweede controle bij de huisarts. Alles was gelukkig weer goed. We zitten alweer bijna op 18 weken, dus bijna op de helft.

21 maart 2004

De garage is helemaal op hoogte en gereed voor de verdiepingsvloeren. Maar na een flinke storm ligt de rechter muur voor de tweede keer weer in de sloot. Dus moet Laurens deze nogmaals opmetselen. Dat komt erg slecht uit omdat we 23 maart op vakantie gaan naar Turkije en de vloerplaten na de vakantie geleverd worden.

17 maart 2004

Vandaag schijnt de zon en is het een heerlijke warme dag. Op ons terras in het zonnetje is het bijna 30 graden, tijd om de zandbak te openen en lekker buiten te spelen.

26 februari 2004

Vandaag bloedprikken i.v.m. De zwangerschap. Er ligt echter een enorm pak sneeuw. Lukas is erg blij met de “neeuw” die naar beneden valt. Dit is de eerste keer dat hij bewust in de sneeuw kan rondlopen en met de sneeuw kan spelen. Dus muts op, das om, dikke jas aan en naar buiten.

23 februari 2004

Vandaag de eerste controle bij de dokter. Alles was goed op de misselijkheid na dan...

22 februari 2004

De woning is helemaal klaar voor de verdiepingsvloeren. Nu de garage nog op hoogte en dan kunnen we de vloerplaten bestellen.

7 februari 2004

Vandaag gaan we aan iedereen vertellen dat we zwanger zijn. Als eerste bellen we Herma en in de loop van de week de rest van de familie en vrienden. Erg leuk om te doen, vertellen dat er een broertje of zusje bijkomt voor Lukas. We zijn nu 12 weken zwanger en Norma is nog steeds erg misselijk.

10 januari 2004

Norma is erg misselijk van de zwangerschap, daarom maar besloten om het alvast aan de opa's en oma's te vertellen. We zijn nu 8 weken zwanger.

1 januari 2004

Nieuwjaarsdag